Contact
Waar zijn wij te vinden
Portfolio
Selectie van ons werk
Wie ben ik
Alles over KOOPMAN IT

Draadloze netwerken

Draadloze netwerk oplossingen

KOOPMAN IT heeft reeds 20 jaar ervaring in ontwerp, bouw en nazorg van draadloze netwerken. Welke techniek voor u het meest geschikt is, hangt af van uw applicatie, wensen en budget. Wij kunnen u adviseren welke investering het beste aansluit bij uw situatie. Wij installeren voor verschillende klanten deze installaties.

• WiFi Netwerken 2.4 Ghz
• WiFi Point to Point 5Ghz

WiFi 2.4 Ghz & 5 Ghz
 Wi-Fi is een logo voor draadloze datanetwerkproducten, die werken volgens de internationale standaard IEEE 802.11. Producten die volgens deze standaard werken maken gebruik van radiofrquenties in de 2.4 enof 5 Ghz band die onder voorwaarden zonder licentie gebruikt mogen worden. De eisen voor dit logo worden vastgelegd door de Wi-Fi alliance. Een product komt in aanmerking voor dit logo of kenmerk als het aan verschillende eisen voldoet. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat de producten samenwerken met producten van andere fabrikanten.


Sneller draadloos niet altijd krachtiger

Door de opkomst van smartphones, tablets en diverse andere apparatuur is draadloos alom tegenwoordig. De trend daarbij is dat draadloze apparatuur steeds sneller wordt, waardoor we er ook steeds meer mee kunnen. Denk bijvoorbeeld aan het streamen van films vanaf een NAS of kijken naar Uitzending Gemist. Maar is de apparatuur daarmee ook krachtiger?Voor een snelle draadloze verbindingen hebben we minimaal 802.11n AP's nodig in plaats van de wat oudere en langzamere 802.11b of 802.11g AP's. Wat men zich soms niet realiseert is dat de snelheidwinst die we met elke nieuwe 802.11 standaard krijgen ook een keerzijde heeft.

Bij de vervanging van een 802.11b AP door een 802.11g AP hebben al veel mensen, tot hun teleurstelling, gemerkt dat het bereik zeker niet groter werd. Een veel gehoorde klacht was: "Ik heb mijn DSL modem met ingebouwd 802.11b AP vervangen door een nieuw sneller modem met ingebouwd 802.11g AP, maar nu heb ik op de eerste verdieping geen bereik meer". De conclusie was dan vaak onterecht: "Mijn nieuwe modem is defect, ik wil een andere!"

Het mindere bereik was echter niet meer dan logisch, aangezien een 802.11g AP gemiddeld 2dB minder vermogen uitzendt dan een 802.11b AP. Omdat het hier een logaritmische schaal betreft is dat dus zo'n 40% minder vermogen! En uiteraard wordt daarmee ook het bereik kleiner.

Eenzelfde effect treedt op bij het vervangen van een 802.11g AP door een 802.11n AP. Ook daar is het verschil in uitgezonden vermogen ongeveer 2dB. Het verschil valt echter minder op, aangezien het deels wordt gecompenseerd door het gebruik van mimo technologie, waarbij meerdere antennes worden gebruikt voor het ontvangen en verzenden van de draadloze signalen. Op plaatsen waar de ontvangst eerst minder goed was kan dat voor een verbetering zorgen, maar het bereik zal niet groter worden. Bestaande 802.11b/g AP's vervangen door op dezelfde positie 802.11n AP's te plaatsen is dus ook niet verstandig. De posities voor de 802.11n AP's dienen opnieuw te worden vastgesteld, bijvoorbeeld door het uitvoeren van een Site survey. Hierdoor zal dus mogelijk ook het aantal noodzakelijke AP's groter worden.

De voortschrijdende draadloze techniek zorgt dus voor meer mogelijkheden, maar sneller betekent zeker niet automatisch krachtiger.

Wilt u gebruik maken van de expertise van KOOPMAN IT op het gebied van draadloze apparatuur en site surveys, neem dan contact met ons op.

Site Survey

KOOPMAN IT verricht binnen het gebouw(en) metingen (Site Survey).De Site Survey bestaat uit het meten waar de Acces Points moeten komen en dit wordt compleet gedocumenteerd met een gedegen radioplan, storingsmeting en compleet advies op maat.